tools agency owner

Tools die ik gebruik als eigenaar van een marketingbureau

Je hele bedrijf leeft in Excel? Je maakt je facturen nog in Word? Notities leven op een blok papier?

Dat is begrijpelijk, maar tegenwoordig zijn er veel tools die je leven een pak makkelijker maken.

Het moeilijkste is de juiste tools kiezen. Door het overaanbod, verlies je snel het overzicht. In dit artikel geef ik mee welke software ik dagdagelijks gebruik als eigenaar van een marketingbureau.

Projectmanagement


Als je geïnteresseerd bent in het beheren van projecten en taken, durf ik te wedden dat je al tientallen proefperiodes hebt doorlopen van tools.

Ik heb die weddenschap al lang verloren. Mijn teller staat op 50+.

Jarenlange gebruikte ik Asana, tot ze plots hun prijsmodel verdubbelden. Sindsdien heb ik Trello, Nifty, Notion, MeisterTask, Todoist, Flow, Azendoo en zelfs een fysiek boekje gebruikt om mijn taken en projecten op te volgen. Ik liep verloren.

Tot ik op een dag ClickUp ontdekte. Een nieuwe tool die wekelijks nieuwe updates doorvoert.

Ik kan er alles in beheren en het team vind het ook een aangename tool.

Een aantal voordelen:

  • Zeer aanpasbaar naar je noden
  • Handig projectoverzicht in een zijbalk
  • Je kan klanten uitnodigen als gasten binnen een project (gratis!)
  • Rapportering & dashboards

Het is goedkoop (€4 per persoon per maand) en makkelijk schaalbaar.

Mijn hersenen hebben een visuele indicator nodig van de status van elk project. ClickUp is een van de enige tools waarmee je dat kunt doen. Ik markeer projecten waar we aan kunnen werken met groen; als we wachten op de deliverables van klanten, markeer ik het geel, en willekeurige taken worden met paars gemarkeerd. Projecten krijgen een rood licht als het on-hold staat. Zo moeten we hier geen aandacht aan besteden.

Communicatie


Als CEO moet ik de hele dag in contact staan met mijn team.

Voor de interne communicatie gebruiken we Slack. Niets komt in de buurt.

Ik vind het geweldig dat ik het kan koppelen aan onze andere tools. Het is de spil van ons bedrijf. Ik krijg dagelijks een verslag van het aantal bezoekers dat onze site heeft ontvangen, ClickUp stuurt me een bericht wanneer een taak is voltooid en uitnodigingen voor mijn kalender worden naar Slack gestuurd. Ik kan het grootste deel van het bedrijf beheren via Slack, wat me helpt om tijd te besparen. Slack is mijn centrale hub.

E-mail


Ik vind het niet erg om te e-mailen, maar je moet het goed doen. Ik heb elke e-mail tool geprobeerd en heb gekozen voor Gmail.

Er is een simpele reden waarom ik Gmail heb gekozen: Het is de enige tool die mijn Inbox filtert. Ik krijg essentiële mail in Inbox, e-mails van software in ‘updates’, en als Facebook me een lijst stuurt met mensen die ik een gelukkige verjaardag moet wensen, komt het in ‘Social’ terecht. Andere tools hebben het geprobeerd, maar soms glijden e-mails in de verkeerde categorieën. Dat is niet het geval met Gmail. Het bespaart me een hoop tijd.

Ik hou ook graag een schone inbox en snooze e-mails als ik er niet meteen iets aan kan doen. Nadat ik een vraag heb behandeld, archiveer ik de e-mail, zodat deze mijn inbox verlaat.

Digitale marketing


Ik vind het geweldig hoe andere bureaus 200 verschillende SaaS-tools gebruiken om hun marketing te beheren. We houden het bij Google Ads en Facebook Ads. We gebruiken soms AdEspresso als we een grote campagne willen lanceren, maar ik heb het gevoel dat de native tools het beste werken voor het beheer van je digitale marketing. Zo heb je snelst toegang tot nieuwe functies.

Met Google Ads gebruiken we een MCC-account om al onze klanten te beheren. Facebook Business Manager is minder overzichtelijk, maar de nieuwe UX-updates zorgen voor een aangenamere ervaring.

We gebruiken wel Ahrefs voor SEO. Ik heb ook SemRush geprobeerd, maar gaf de voorkeur aan Ahrefs. Het helpt ons met keyword onderzoek en het maken van rapportages voor onze klanten.

Op dit moment gebruiken we nog steeds SproutSocial voor hun rapportagetool. Het genereert uitvoerige Facebook-rapporten. Helaas gebruiken we het voor twee klanten en betalen we 70 dollar per maand. Ik zou graag een alternatief willen gebruiken, dus als je iets weet, laat het weten in de reacties. 🙂

Facturatie


Omdat we een Belgisch agentschap zijn, gebruiken we een lokale tool om ons geld te beheren. Ik stuur alle facturen via Factuursturen. De tool automatiseert een heleboel dingen voor ons. We hebben onze reguliere facturen, wederkerende facturen (die automatisch worden verstuurd) en rapportages.

factuursturen

Inspiratie


Ik ben een fervent Reddit-gebruiker en bezoek regelmatig subredits zoals entrepreneur, Bigseo, WordPress, freelance en meer.

Het mooie van Reddit is dat je de site structureert zoals jij dat wilt. Sluit je aan bij de communities die je leuk vindt, verberg degene waar je niet om geeft.

Ik bezoek deze sites ook om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen:


En ik gebruik deze sites voor website inspiratie:

Stockphotos


In 2019 investeerden we in Envato Elements om ons werk te verbeteren. Het heeft een heleboel stockfoto’s, video’s en afbeeldingen die we kunnen gebruiken in onze projecten. Het is ook gekoppeld aan WordPress, zodat we direct betere foto’s kunnen importeren.

Het bespaart ons veel tijd, en de prijszetting is vrij goed (ongeveer 20 dollar per maand). Het is een echte aanrader!

Web ontwikkeling


Wij gebruiken WordPress voor al onze projecten, in combinatie met Elementor. We gebruiken geen templates, maar implementeren vaak Astra Theme om een beetje een framework voor e-commerce te hebben.

Het team bij Kreatix ontwikkelt wel meer en meer in PHP. Onze projecten worden steevast groter en dat vereist maatwerk. De basis blijft wel WordPress met Elementor, zo kunnen onze klanten makkelijk zelf zaken aanpassen.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel

Je hoeft geen 60u per week te werken om succesvol te zijn

Nieuwer artikel
factuursturen recensie

Factuursturen recensie: is het je geld waard? (2020)

Related Posts
Total
0
Share