Nieuw: Gratis e-book snel groeien op LinkedIn doe je zo – Download hier

Oliver Op de Beeck Logo

4 lessen voor 2024 – Perspectief van een Ondernemer

Picture of Door Oliver Op de Beeck

Door Oliver Op de Beeck

9 januari 2024

Updated: 24 januari 2024

4 lessen voor 2024

Hey! Vandaag deel ik de 4 lessen die ik kan trekken uit vorig jaar. Kijk je graag naar een video? I got you.

4 Lessen voor 2024 - Perspectief van een Ondernemer

Les 1: Doe terug dingen die je plezant vond

Mijn eerste les is meteen de reden dat je deze video aan het bekijken bent. Doe terug de dingen die je plezant vond! Ofwel weet je het al, ofwel niet, maar ik run al 10 jaar een marketingbureau in België. Dat is gekomen uit het feit dat ik op mijn 14 jaar als bezig was met Youtube, en zo een gezonde interesse heb gekregen in marketing, video en SEO. We groeien met ons bedrijf elk jaar, maar gaandeweg was ik meer bezig met management en administratie dan de dingen die ik echt plezant vond. Daarom heb ik beslist om in 2024 terug video content te maken. Ik vind het super plezant om dingen te delen die ik heb geleerd en om in interactie te gaan. Daarom, les 1, doe terug de dingen die je energie geven. Je moet niet altijd de manager zijn. 

Les 2: Verlies sport niet uit het oog

Les twee is dat ik mijn sport niet uit het oog mag verliezen. Ik ben ooit 50kg in een jaar afgevallen, link in de beschrijving, maar na de gebeurtenissen van 2020 tot 2022, was ik weer 20kg bijgekomen. De fitness was toe, het leven lag overhoop en de goesting ontbrak mij. Daarom ben ik eind 2023 terug serieus bezig geweest met mijn gewicht en sport. Resultaat? Er is weer 20kg af. Zo gemakkelijk gaat dat, als je karakter toont. Als je meer wil weten over hoe ik 50kg ben afgevallen in het verleden, check dan zeker de video in de beschrijving. 

Les 3: Oppassen voor eenzaamheid

Les drie is dat ik moet oppassen voor eenzaamheid. Het leven van een ondernemer kan er spectaculair uitzien op sociale media, maar is in essentie vaak heel eenzaam. Je werkt doorgaans lange uren, je bent met andere dingen bezig dan je vrienden én je moet regelmatig schuiven in je agenda. In 2023 was ik bijna uitsluitend bezig met mijn zaak te laten groeien, waardoor ik vaak niets te doen had na de uren. Al een chance heb ik al jaren een vaste partner waar ik altijd iets mee kan gaan doen, maar het is opletten geblazen dat je nog een vriendenkring overhoudt. Tegen het einde van 2023 heb ik veel meer voorstellen gedaan aan vrienden of bevriende ondernemers om iets te gaan doen, en ik vond dat altijd wel plezant. Daar moet je tijd voor maken. Die les pas ik zeker mee naar 2024. 

Les 4: Zet geen doelen, ga voor gewoontes

Les vier is dat je altijd moet oppassen met doelen zetten. Een doel zetten kan je motiveren en als je zo amibitieus bent als ik, kan je die ook halen. Het probleem is de dag nadat je het doel hebt behaald. Wat doe je dan? In 2023 had ik een aantal doelen voor mezelf bedacht. In de zomer had ik deze al behaald. Dat nemen even de wind uit mijn zeilen. Wat doe je dan? Weer het doel verleggen? Daarom heb ik beslist om geen harde doelen meer te kiezen. Ik zeg niet, ik wil 20kg afvallen tegen de zomer maar ik zeg, ik wil minstens 3x gesport hebben in een week. Een haalbaar doel met hetzelfde effect. Alleen kan je zoiets volhouden en staat er ook geen einddatum op. Dat is positief. 

Zo, 4 lessen uit 2023 die ik meeneem naar 2024. Heb jij lessen die je wilt delen? Laat het me weten in de comments! 

Dit zijn 3 manieren hoe ik je kan helpen:

  1. Schrijf je in op mijn nieuwsbrief en krijg een melding wanneer ik een nieuw artikel publiceer
  2. Abonneer je op mijn YouTube-kanaal voor inspiratie en tips
  3. Werk samen met mij via Kreatix om je bedrijf naar het volgende niveau te brengen.

Het beste van het internet, elke maand in je mailbox!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

oliver op de beeck

Oliver Op de Beeck

Ondernemer, marketeer en chief of experiments. Ik schrijf over alles waar ik mee bezig ben. Na ‘de uren’ ben ik bezig met fitness, reizen & een sporadische game-sessie.

Download gratis de 'online geld verdienen' handleiding 💰

Ontdek 11 bewezen manieren om heel snel online geld te verdienen. Je kan deze bedrijven starten met €0!

Artikels per thema

Het beste van het internet, elke maand in je mailbox!

⚡ Nog meer artikels