Nieuw: Gratis e-book snel groeien op LinkedIn doe je zo – Download hier

Oliver Op de Beeck Logo

5 tips voor startende ondernemers

Picture of Door Oliver Op de Beeck

Door Oliver Op de Beeck

15 januari 2024

Updated: 24 januari 2024

tips voor startende ondernemers

Dit zijn de 5 tips die ik altijd geef aan startende ondernemers.

Elk begin is moeilijk. Een beetje hulp kan je al ver brengen.

Regelmatig krijg ik berichtjes met de vraag of ik wat advies kan geven voor starters. Ik doe dat met plezier.

1) Minder denken, meer doen.

Veel starters hebben last van ‘analysis paralysis’. Zou ik dat wel doen? Wat gaan ze denken? Is dit wel een goed idee? Je denkt dan 3 weken na over iets en finaal doe je het niet. Verloren tijd! Als ondernemer moet je vooral dingen doen. Bekijk achteraf of het de moeite was of niet. Eén van de weinige zekerheden in het leven: Als je niets doet, gaat er niet veel gebeuren. Maar wil je dat wel?

2) Gebruik platformen als LinkedIn voor een eerste boost

Ik ben een grote fan van LinkedIn, omdat het één van de weinige platformen is waar je nog kan groeien als starter. Door je verhaal te delen en mensen mee te nemen in je avontuur, bouw je een online netwerk. Dat is enorm waardevol. Mensen kopen van mensen. Daarom werkt authenticiteit. Gebruik LinkedIn om te groeien. Het is niet omdat TikTok populair is, dat je daar ook energie in moet steken. Denk na over waar je doelgroep zit. 🙂

3) Bouw je bedrijf op de lange termijn.

SEO is een onderschatte skill om op lange termijn te groeien. Begin zo snel mogelijk met een blog op je website. Schrijf relevante artikels vanuit jouw kennis. Laat AI achterwege, dat is onleesbaar gedoe. Vertel gewoon aan je publiek wat je weet en doe dat gestructureerd. SEO duurt 6-12 maanden voor een starter, maar daar haal je later veel uit. Eén van mijn blogartikels heeft doorheen de jaren al voor +/- €300.000 omzet gezorgd. De ROI van SEO is heel hoog.

4) Doe er alles aan om zo snel mogelijk 5 klanten te hebben.

Werk desnoods gratis. 5 case studies op je site + 5 reviews is genoeg om vreemden te overtuigen van je kunnen. Wacht niet op klanten, ga actief op zoek. Laat zien wat je kan, en promoot dat actief op je website. (minder relevant voor e-commerce starters, wel relevant voor dienstverleners)

5) Start een clubje met bevriende ondernemers of connecties op LinkedIn.

Ik stuur heel de dag Whatsappen naar collega-ondernemers met dingen die ik leer, toffe artikels die ik lees of met gerichte vragen. Zo helpen we elkaar om verder te geraken. Geven loont.

5 Tips voor Startende Ondernemers

Zo, de 5 tips die elke startende ondernemer krijgt van mij. Kijk je liever een video? Klik dan hierboven!

Dit zijn 3 manieren hoe ik je kan helpen:

  1. Schrijf je in op mijn nieuwsbrief en krijg een melding wanneer ik een nieuw artikel publiceer
  2. Abonneer je op mijn YouTube-kanaal voor inspiratie en tips
  3. Werk samen met mij via Kreatix om je bedrijf naar het volgende niveau te brengen.

Het beste van het internet, elke maand in je mailbox!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

oliver op de beeck

Oliver Op de Beeck

Ondernemer, marketeer en chief of experiments. Ik schrijf over alles waar ik mee bezig ben. Na ‘de uren’ ben ik bezig met fitness, reizen & een sporadische game-sessie.

Download gratis de 'online geld verdienen' handleiding 💰

Ontdek 11 bewezen manieren om heel snel online geld te verdienen. Je kan deze bedrijven starten met €0!

Artikels per thema

Het beste van het internet, elke maand in je mailbox!

⚡ Nog meer artikels