fbpx

Nieuw: Gratis e-book snel groeien op LinkedIn doe je zo – Download hier

Oliver Op de Beeck Logo

Online geld verdienen: 11 manieren die écht werken

Door Oliver Op de Beeck

Door Oliver Op de Beeck

26 februari 2024

Updated: 7 april 2024

Online geld verdienen- 11 manieren die écht werken

Online geld verdienen was nog nooit zo makkelijk! Het internet is ondertussen al wat meer matuur, en meer en meer mensen begeven zich op het platform.

Ik verdien zelf al 16 jaar bijna al mijn geld online. Wat begon met grafisch ontwerp en YouTube, is geëvolueerd naar een marketingbureau. Als ondernemer heb ik een gezonde interesse in alles wat te maken heeft met geld & het internet.

oliver op de beeck jong
Ik als 16-jarige YouTuber, op zoek naar mijn eerste internetcentjes 🙂

Onlangs kreeg ik de vraag van een jonge ondernemer hoe ik vandaag online geld zou verdienen. Ik ben daar dieper over gaan nadenken en ben gekomen op 11 manieren om vandaag de dag online geld te verdienen.

Deze ideeën zijn natuurlijk niet de enige manieren die werken. Dankzij het brede bereik van het internet kan je tegenwoordiger immers op een miljoen manieren geld verdienen. Maar ga je ook een miljoen verdienen met jouw manier? Dat is de vraag. 😉

Stap 1: Bepaal eerst je niche

Je hoort mensen wel vaker spreken over “een niche kiezen”, maar wat is dat nu net? Omdat we met miljarden mensen op deze planeet zijn, kan je niet voor iedereen een oplossing bieden waar ze geld voor zouden geven. Daarom moet je eerst een niche bepalen. Dat doe je door te kijken naar de ideale doelgroep voor jouw product. Je moet dus even achterwaarts gaan denken.

Een niche kiezen in de praktijk

Ik zal een praktisch voorbeeld geven. Met mijn marketingbureau Kreatix heb ik het kiezen van een niche op een andere manier aangepakt. Veel coaches zouden zeggen dat je een niche moet kiezen op basis van een sector. Zo heb je marketingbureaus die zich focussen op bijvoorbeeld de bouwsector of die enkel voor webshops werken.

Dat kan een goede strategie zijn, maar ik vind dat de markt in België en Nederland té klein is om een niche te bepalen op basis van een sector. Je maakt je visvijver zo ongelofelijk klein dat het lang kan duren voor je resultaat ziet.

Daarom heb ik bewust gekozen voor een andere soort niche. Bij Kreatix focussen we ons op middelgrote bedrijven die nét niet genoeg budget hebben om een vaste marketeer aan te werven. In een vaste, maandelijks formule bieden wij een volledig pakket aan. Onze prijs is nét iets lager dan de loonkost van een full-time marketeer, maar je krijgt een heleboel waarde en expertises. We werken bewust niet voor corporates of hele kleine bedrijven.

Dat is ook een niche kiezen! Een niche is niet alleen een bepaalde sector. Het kan ook leeftijd, levensstijl, gender, locatie of meer zijn. Pin je daarom niet te hard vast op het woord niche. Verfijn alleen je doelgroep om specifieker aan marketing te kunnen doen.

Daar draait een niche om. Je kan veel specifieker zijn in je aanbod, en dat verkoopt makkelijker.

Beeld je in dat je een supplementen-merk begint en je niche is ‘iedereen’. Hoe kan je dan gericht marketing gaan doen? Dat is onbegonnen werk. Iemand die 21 jaar oud is & 5x per week sport, heeft andere voorkeuren dan iemand die gaat fietsen op oudere leeftijd. Die mensen moet je dus ook anders aanspreken.

Een ander voorbeeld is Lululemon. Zij zijn begonnen met het maken van sportkledij voor vrouwen. Het design was een mooie balans tussen ‘sexy’ en ‘praktisch’. Hun niche was dus initieel vooral gericht op vrouwen die er graag goed willen uitzien tijdens het sporten. Zo hebben ze die vrouwen ook heel specifiek kunnen aanspreken met hun advertenties. Pas later hebben ze hun aanbod breder gemaakt en hun doelgroep vergroot.

lululemon ad
Voorbeeld van een niche ad van Lululemon

Begin dus met een niche, en bedenk dan wat je die niche kan aanbieden.

Stap 2: Bedenk een aanbod

Zaken doen en ondernemen is niet zo ingewikkeld als iedereen wil laten blijken.

De economie is vrij simpel. Iemand heeft een probleem, en iemand anders lost het op. Als je daar even over gaat nadenken, zal je zien dat bijna élk bedrijf zo zijn geld binnenhaalt.

Dit zijn de enige redenen waarom mensen geld uitgeven:

 1. Om een probleem op te lossen
 2. Om tijd te besparen
 3. Om meer status te verwerven
 4. Om een unieke ervaring te hebben

Jep. Zo simpel is het. Dat zijn de enige 4 redenen waarom mensen hun zuurverdiende centjes zouden overhandigen aan jou.

Met ons marketingbureau verwerven wij geld dankzij reden 1 en 2. Bedrijven schakelen ons in om het probleem op te lossen dat hun marketing niet goed is, en om tijd te besparen door het te outsourcen.

Je kan elk product of dienst in één of meerdere van die categorieën onderverdelen.

Waarom koopt iemand een Porsche en geen Nissan? Men kan lang spreken over de techniek van de motor, maar in 99% van de gevallen is de echte reden om meer status te verwerven.

porsche oude advertentie

Waarom kopen we überhaupt een auto? Om tijd te besparen.

Waarom koopt iemand een Rolex als een Casio even, of zelfs accurater de tijd aangeeft? Status.

image 16

Waarom gaan we met vakantie? Om het probleem op te lossen dat we wat uitgekeken zijn op onze home town & om een unieke ervaring te hebben.

Vanaf je begrijpt dat mensen alleen voor die redenen geld uitgeven, kan je een aanbod ontwikkelen.

Stap 3: Vermarkt je aanbod

Je kan het beste aanbod ter wereld hebben, maar als niemand het kent, is het waardeloos.

Nog een tip die ik kan meegeven na 16 jaar ondernemen: ALLES IS SALES!

Als je niet goed bent in sales moet je hier over bijleren of een partner zoeken die dat wel goed kan.

“If you build it, they will come” is de grootste zever die je kan geloven. Niemand staat te wachten op jou. Jij moet kenbaar maken waarmee je bezig bent.

Er zijn enorm veel manieren om dit te doen. Je moet niet per sé gaan “cold callen” zoals de guru’s je voorschotelen, maar het is wel één van de manieren.

Strategieën om je aanbod te vermarkten:

 1. Maak gebruik van de creator economy en begin een personal brand. Door je verhaal en avontuur te delen, gaan mensen je volgen en kijken wat je aanbod is. Wat denk je dat ik aan het doen ben? 😉 (GRATIS)
 2. Gebruik sociale media om meer mensen naar je aanbod te lokken. Denk aan TikTok, Instagram & LinkedIn. Maak goeie content die mensen willen volgen! Het heeft geen nut om zwaar te verkopen op deze platformen. Geef waarde, krijg waarde. (GRATIS)
 3. Wees aanwezig waar je doelgroep ook is. Wil je supplementen verkopen aan sportieve mensen? Ga naar een fitness en vertel je verhaal. Wil je ondernemers bereiken? Ga naar een netwerkevent! (MIN OF MEER GRATIS)
 4. Maak een website voor je aanbod en schrijf relevante artikels over het onderwerp. Zo zal je op termijn hoger in Google scoren dankzij SEO (MIN OF MEER GRATIS)
 5. Investeer in advertenties om je aanbod kenbaar te maken. (BETALEND)

Nu je al wat meer weet over de basis van het starten van een onderneming om online geld te verdienen, deel ik graag een aantal concrete voorbeelden.

De volgende business ideeën zijn voor mij nog altijd relevant in 2024 & gaan nog wel een tijdje goed presteren.

Manieren om online veel geld te verdienen

1. Begin geen startup in AI, ga AI uitleggen bij oudere bedrijven!

Als je dit leest is er een grote kans dat je jonger bent dan 40 jaar. Wij zijn een generatie die het internet heeft leren kennen en er nog vrij snel mee weg is.

Ik zie veel te veel jongeren een startup beginnen in AI. Je gaat het écht niet halen van mastodonten als Google en OpenAI. Maar er is wel een grote opportuniteit in AI…

ai meme

Alle bedrijven zijn collectief in een kramp geschoten als het gaat over AI. We moeten daar iets mee doen, maar we weten niet wat. Veel van die profielen zijn 50+ en begrijpen die tools niet zo snel.

Daarom is er een grote opportuniteit om hier een bedrijf rond te beginnen.

Hoe zou ik dat aanpakken?

 1. Ik zou een website maken waar ik artikels zou gaan schrijven over AI. Dat kunnen simpele hulpartikels zijn om een reputatie op te bouwen en ervoor te zorgen dat mensen mijn website vinden.
 2. Ik zou daarna op LinkedIn heel veel content gaan delen over AI zodat je op de radar komt van je niche. Doordat je zelf veel gaat spreken over AI, breng je een gevoel van autoriteit over.
 3. Qua aanbod kan je twee kanten op gaan. Ofwel maak je een online cursus, maar een deel van je niche begrijpt dat ook niet zo goed. Daarom zou ik een AI-training in elkaar steken van een uur of twee die je kan verkopen aan bedrijven voor een vaste prijs.

Is het ‘online geld verdienen’? Wel, passief inkomen bestaat zo goed als niet. Je moet er nog altijd hard voor werken. Dit concept combineert de voordelen van het internet (SEO, personal branding, autoriteit opbouwen) met een fysiek element (een workshop geven).

Je moet het ook niet overthinken. Wat jij kan leren op een week over AI is vaak genoeg om te verkopen aan oudere bedrijven. We zitten al snel met imposter syndrome over onze kennis, maar niemand weet écht alles over alles.

Moeilijkheid: 2/10 (als je interesse hebt in AI)

Omzetpotentieel: 5/10 (courses zijn schaalbaar maar moeilijk te verkopen, workshops zijn niet schaalbaar maar brengen een stabiel inkomen)

2. Begin een niche fashion webshop

De tijden van dropshipping zijn zo goed als gedaan. Dit fenomeen was ongelofelijk populair tussen 2012 en 2023. Ik geloof er niet meer in. Mensen verwachten terug een snelle levering en willen service.

Er is wel een grote opportuniteit voor niche webshops. Zo kan je je producten vermarkten aan een kleinere groep, maar ze voelen zich wel meer aangesproken.

Concreet voorbeeld: De laatste tijd zie ik meer en meer webshops passeren die kledij verkopen waar typische uitspraken van een bepaalde streek opstaan. Als je een heel herkenbaar Antwerps gezegde op een t-shirt drukt, kan je dit heel gemakkelijk verkopen aan mensen uit Antwerpen. Zonder dat je merk bekend is, speel je in op een emotioneel gevoel bij mensen. Zij zijn trots op hun afkomst, dus kopen je product. Ik zeg niet dat je dit exacte concept moet opstarten, maar het is wel een goed voorbeeld van een niche webshop!

kleir antwerpen
Voorbeeld van niche webshop ‘KLEIR’ uit Antwerpen

Met een tool als Shopify kan je heel snel een webshopje maken om je idee te valideren. Het kost bijna niets. Je kan ook experimenteren met een bedrijf als Printful om on-demand kledij te laten printen. Zo hoef je geen grote stock aan te leggen.

Heel dit concept vereist een kleine investering, want je moet een webshopje maken & paid ads gaan laten draaien via META en TikTok Ads. Anders gaan mensen je producten niet kunnen zien. Je kan ook werken met fysieke verkooppunten in concept stores, maar dat kost heel veel tijd.

Moeilijkheid: 7/10 (markt is tamelijk verzadigd, maar er is een opportuniteit voor niche webwinkels)

Omzetpotentieel: 7/10 (hoe specifieker je product, hoe hoger je de marges kan maken. Als mensen een emotionele beslissing nemen, zijn ze ook bereid om meer te betalen!)

3. Begin een affiliate website

Een affiliate website is één van de oudste businessmodellen op het internet en werkt nog steeds. Omdat veel mensen hun focus verleggen naar e-commerce & AI, zie ik een opportuniteit voor dit model.

affiliate website voorbeeld
Voorbeeld van een affiliate website

Wat moet je doen?

Het businessmodel van een affiliate website is heel simpel:

 • Start een website rond een onderwerp (bijvoorbeeld drones)
 • Schrijf artikels over alle toepassingen van dit onderwerp (bijvoorbeeld ‘de beste drone voor cinematische films’)
 • Link vanuit je artikel naar een webshop waar je het product kan kopen, en verdien een commissie (bijvoorbeeld Amazon)

Dit concept kan je toepassen voor élke niche. Zo heb je Kevin die Epic Gardening begon. Een simpele website met tips om beter te tuinieren. Ondertussen is hij de grootste aanbieder van informatie over werken in de tuin én is hij een multi-miljonair.

epic gardening

Het moeilijkste aan een affiliate website is het doorzettingsvermogen. De eerste 6 tot 12 maanden ga je helemaal geen resultaat zien. Een website heeft veel tijd nodig om te indexeren in Google. Dit moet je dus niet doen als je snél geld wil verdienen online.

Een affiliate-model is gebaseerd op de lange termijn. Je moet ook heel dynamisch zijn, want de voorwaarden van de meeste affiliateprogramma’s veranderen elk jaar. Je commissie kan plots van 15% naar 5% gaan! Je omzet is dus nooit gegarandeerd.

Daarom zie je op termijn veel affiliate-websites evolueren naar een ander model. Dat leg ik je hieronder uit.

Moeilijkheid: 3/10 (als je kan schrijven, is dit de makkelijkste online business om te beginnen. Je moet net een klein beetje technische kennis hebben om een simpele site te bouwen)

Omzetpotentieel: 3/10 (iemand koopt een brood en jij krijgt de kruimels. Dit model is ideaal als een springplank voor het volgende model…)

4. Verkoop cursussen online

Jep, we rollen allemaal collectief met onze ogen als we weer zo’n cursuspersoon zien passeren. Iemand die denkt dat hij het warm water heeft uitgevonden en je nu de geheimen van een bepaald vak zal uitleggen.

dropship goeroes
Zo doe je het dus best niet als je een reputatie wil op de lange termijn

We mogen zo denken, dat is menselijk.

Maar het werkt wel. Anders zouden ze het niet blijven doen.

Mensen betalen graag voor informatie, want zo goed als iedereen wil wel slimmer worden. Dit businessmodel haakt ook mooi in op reden 2 waarom mensen geld uitgeven: ze willen tijd besparen!

Je kan je ofwel dagen bijscholen in een onderwerp, of je koopt snel een cursus en leert het belangrijkste in 2 uur. Daarom draait dat online cursus-businessmodel zo goed.

Ook hier moet je gaan kijken naar niche en aanbod. Wie kan je iets bijleren en over wat? Doe me een plezier, en maak courses over iets dat je écht interesseert. Gebakken lucht verkopen zal je reputatie in no-time onderuit halen. Daar kom je niet snel van terug.

De meeste succesvolle online ondernemers verkopen wel op één of andere manier cursussen.

oliur ferrari
Oliur daarentegen ontwikkelde heel kwalitatieve cursussen en heeft nu een Ferrari kunnen kopen!

Dit haakt ook in op model 3, een affiliate-website. Je kan daar een informatiemarketing stukje aan toevoegen. Dan heb je al meteen 2 inkomstenstromen! Elke succesvolle ondernemer zal je zeggen dat je je inkomen moet vergaren uit meerdere stromen, om je risico te beperken.

Via je website krijg je trafiek naar je artikels en dan kan je ze erna upsellen naar je cursus.

Dit model kan nog beter werken door nog een stapje toe te voegen. Dat leg ik je uit in model 5 hieronder!

Moeilijkheid: 2/10 (als je een cursus maakt over iets dat je goed kent)

Omzetpotentieel: 9/10 (er is een reden dat alle succesvolle, online ondernemers cursussen verkopen, het brengt op!)

5. Bouw een personal brand op en ga ‘influencen’

Ik zet ‘influencen’ graag tussen haakjes omdat ik me enorm erger aan de term, en de gemiddelde influencer.

Diezelfde gemiddelde influencer zal zijn of haar succes ook enorm zien afnemen de komende jaren. Mensen zijn het wat beu. Heel de tijd verdoken advertenties te zien krijgen van iemand die een dansje doet, dat gaat niet lang meer bestaan.

Maar wat wel gaat werken, is inhaken op de trend rond de ‘creator economy’. Door de gebeurtenissen in 2020 zijn veel mensen hun leven beginnen herdenken. Er kwam heel veel advies van bovenaf, maar dat was niet altijd correct. Daarom zijn veel mensen hun geloof wat kwijt in grote instanties. Daarom zie je een shift in vertrouwen. Mensen vertrouwen terug meer op mensen.

In het verlengde daarvan zie je nu een ‘creator economy’ opkomen. Ondernemers die actief werken aan een personal brand, hebben veel meer succes dan een bedrijf zonder gezicht. Ik kan er van meespreken, ik haal 80% van mijn omzet binnen via mijn LinkedIn-profiel.

Het is ook de reden dat ik nu ben begonnen met mijn persoonlijke website en actief content maak op YouTube en TikTok. Ik ben het gezicht van mijn activiteiten. Ik wil dat mensen van mij kopen en niet van een bedrijf. Zo bouw je een betere band op.

oliver op de beeck youtube

Door deze shift is het eens zo waardevol om een personal brand op te bouwen!

Qua verdienmodel kan je dan alle kanten opgaan. Eender welk bedrijf dat je begint… als je een publiek hebt, zal het veel sneller kunnen groeien.

oliver op de beeck linkedin

Ik heb momenteel 11.000+ connecties op LinkedIn. Als ik morgen voor de eerste keer in mijn leven een cursus uitbreng, ben ik er zeker van dat ik meteen 500 aankopen zou hebben. Als we dan €299 zouden gebruiken als prijs voor de cursus, heb ik op één dag €149.500 binnengehaald. Mooi toch?

Maar dat krijg je niet zomaar. Je moet eerst een tijdlang waarde geven aan mensen. Waarom zouden ze je volgen? Waarom zouden ze van je kopen? Welk probleem kan jij voor hen oplossen?

Daarom geloof ik niet in de standaard influencer. Zij brengen weinig meerwaarde. De influencer die dat inziet en nu ook enorm veel meerwaarde gaat bieden, zal wel succes boeken.

alex hormozi boek

Kijk naar iemand als Alex Hormozi. Die maakt ongelofelijk veel content en geeft alles gratis weg, behalve zijn boeken. Daar moet je een klein bedrag voor neertellen. Omdat hij zo’n groot publiek heeft opgebouwd door eerlijk & waardevol te zijn voor zijn publiek, zijn zijn boeken op dag één een bestseller. Dat is lange-termijn-denken, dat is een personal brand opbouwen.

Je gaat dus op een andere manier ‘influencen’. Je gaat mensen helpen. Je gaat gratis bijna al je kennis weggeven. Een klein deeltje hou je achter, en daar vraag je geld voor.

Het is bewezen dat wanneer je iemand iets geeft, zij je ook iets willen teruggeven. Dat komt ook uit het boek ‘Jab, jab, jab, right hook’ van Gary Vaynerchuck. Ik schreef onlangs een artikel over mijn favoriete boeken als ondernemer, zeker de moeite waard om dat eens te lezen!

 'Jab, jab, jab, right hook' van Gary Vaynerchuck

Andere voorbeelden van goeie personal brands zijn celebrities. Kijk naar Rihanna die begint met zingen, dan wat gaat acteren en daarna een bedrijf opstart dat nu een miljard waard is. Dat is natuurlijk wat een ver-van-je-bed-show, maar het laat het potentieel zien van een personal brand.

Mensen vinden je leuk, vertrouwen je en kopen van je! Het is de makkelijkste marketing die er is.

Moeilijkheid: 5/10 (moeilijk in het begin omdat het even duurt, daarna gaat dit mooi compounden en heb je een sneeuwbal-effect!)

Omzetpotentieel: 10/10 (met een personal brand is je omzet-potentieel eindeloos, want je kan hiermee eender welk businessmodel beginnen)

6. Verkoop je skills als freelancer

De befaamde ‘war-on-talent’ is misschien wat gaan liggen, maar er zijn nog altijd veel bedrijven die op zoek zijn naar specifieke profielen. Ook hier moet je weer denken in niches.

Het heeft weinig nut om nu te beginnen als junior copywriter. AI-tools als ChatGPT gaan dit compleet overnemen. Je moet dus gaan kijken wat AI nog niet zo snel kan ‘disrupten’.

chatgpt meme

Uit persoonlijke ervaring kan ik beamen dat het ongelofelijk moeilijk is om een goeie video-editor te vinden in het Nederlands. De meeste werken vanuit Indië in het Engels, maar een lokale freelancer heb ik nog niet gevonden.

Daarom moet je goed kijken naar wat je kan (of wat je kan leren) en dat verkopen aan bedrijven. Zorg ervoor dat je niet één van de zovelen bent, maar zoek iets waar nood aan is en wat bedrijven niet kunnen vinden.

Loop je daar op vast? Contacteer wat zaakvoerders op LinkedIn en vraag hen letterlijk welke profielen ze maar niet kunnen vinden. Voor mij is dat een video-editor, voor hen is dat misschien iets helemaal anders.

Je kan dan het advies uit model 5 gebruiken en een personal brand bouwen rond je freelancing-skills of je kan werken met platformen als Fiverr. Ik ben daar wel niet zo’n fan van, want dat is allemaal heel goedkoop. Je wil geen klanten die alleen kijken naar de prijs.

Moeilijkheid: 3/10 (je kan bijna elke skill in de wereld leren en verkopen, als je maar inzet toont)

Omzetpotentieel: 4/10 (je gaat altijd je tijd moeten verkopen voor geld en dat is niet heel schaalbaar)

7. Begin een marketingbureau

Ik schiet hier wat in mijn eigen voet omdat ik al zelf 10 jaar een marketingbureau run, maar ik vind dat écht een mooi business model.

oliver op de beeck marketingbureau

Als je een marketingbureau begint, kan je van alle aspecten van het ondernemerschap proeven.

De eigenaar van een marketingbureau moet al deze skills leren om succesvol te zijn:

 • Je moet digitale marketing kunnen doen voor bedrijven
 • Je moet marketing voor jezelf kunnen doen
 • Je moet alle platformen door en door kennen
 • Je moet technische kennis opbouwen om te kunnen omgaan met alle soorten websites en webshops
 • Je moet bijleren over financiën en prijszetting
 • Je moet leren wat churn en recurring revenue is
 • Je moet een team kunnen aansturen en bijleren over HR
 • Je moet continu brandjes blussen
 • Je moet leren omgaan met kritiek
 • Je moet leren communiceren
 • And so on …

Daarom ben ik heel blij dat mijn eerste onderneming meteen een marketingbureau was. Ik begon Kreatix in 2014, toen was een marketing agency nog helemaal geen ‘gehyped businessmodel’. Ik heb alles zelf moeten uitzoeken, want ik heb nooit in loondienst gewerkt. Ik heb zoveel kunnen leren over ondernemen waardoor ik nu een stevige kennis heb over alle domeinen. Daarom ben ik zo’n fan van een marketingbureau.

Als je het wat goed aanpakt, kan je best wat geld verdienen met een marketingbureau. In tegenstelling tot freelancen, waar je je uren verkoopt voor geld, kan je hier wel wat schalen. Door een team op te bouwen kan je extra uren verkopen, of je bent slim zoals ik en giet je aanbod in maandelijkse formules. Zo heb je een mooi, stabiel inkomen elke maand. Als iemand tegen jou zegt dat een marketingbureau niet schaalbaar is, dan zijn ze onwetend. Het is een perfect schaalbaar business model. Je moet het slim aanpakken, maar dat is net de kwaliteit van een ondernemer. 😉

Moeilijkheid: 5/10 (je moet veel dingen leren op korte termijn)

Omzetpotentieel: 7,5/10 (je kan een mooie marge hebben als marketingbureau én schalen, maar het is niet zo schaalbaar als een info-business waar je geld binnenhaalt terwijl je slaapt)

Manieren om online een beetje geld te verdienen

De voorbeelden hierboven zijn redelijk heftig. Op die manieren kan je écht wel veel geld verdienen online.

Maar wat als je op zoek bent naar iets simpel? Iets om een paar uur per week te doen en een klein centje bij te verdienen? Dat kan ook via het internet!

1. Verkoop je niet-gebruikte kleren op Vinted

We kopen allemaal veel te veel kleren. 😉

Als je het niet langer draagt, kan je die gewoon verkopen op een platform als Vinted. Je gaat er niet rijk van worden, maar wat extra inkomen is altijd welkom.

vinted meme

Elk kwartaal ga ik door mijn kleren en kijk ik eens goed naar wat ik niet meer gebruik of graag draag. Zelf verkoop ik dit niet op Vinted omdat die tijd mij te kostbaar is. Ik doe alles naar een kledingcontainer.

Maar als je nu een student bent of je hebt wat tijd over in de week, doe dit dan eens! Je hebt vast en zeker stukken in je kast hangen die je écht nooit meer zult dragen.

2. Schrijf korte e-books en publiceer ze op Amazon of Bol.com

Als je kan schrijven, is dit een heel mooi idee om eens te proberen. Ik ken meerdere verhalen van mensen die multimiljonair zijn geworden met self-published e-books.

Er is wel één grote ‘maar’.

Al die boeken waren romantische boeken. Er is een bepaalde niche die dit zeer graag leest. Dat zijn vrouwen tussen de 25 en 55 jaar. Zij lezen die tegen een rotvaart en vinden het niet erg om een paar Euro te geven voor een e-book.

romantische boeken verkopen cijfers

De kunst zit hier weer in niches. Een gemiddelde roman over romantiek zal niet goed verkopen, maar als je specifiek schrijft, kan het wel eens een succes worden.

Ik volg dit al jaren uit interesse. Ik vind het een gek fenomeen. Kan je raden welke ‘onderwerpen’ het populairst zijn als we spreken over romantische boeken? Dat is niet gewoon twee mensen die verliefd worden op elkaar. Nee hoor, de realiteit is iets schokkender voor de gemiddelde mens. 🙂

Snelstgroeiende genres van romantische boeken:

 • Paranormale relaties (waaronder weerwolven (?) en vampieren)
 • Historische relaties (waarschijnlijk door costume drama’s als Bridgerton)
 • Rijke man met armere vrouw (waarschijnlijk door 50 Shades & Succession)
 • Dark romance (kidnapping, maffia, …)

Daar zie je toch wel niches verschijnen. Als je een vlotte pen hebt & dit onderwerp interesseert je, is het zeker een idee om hier eens mee te experimenteren. Het kan je alleen maar tijd kosten, want self-publishing is volledig gratis en een e-book brengt ook geen drukkosten met zich mee.

3. Doe simpel vertaalwerk via een platform als Fiverr

Vanaf je twee talen kan, is dit ook een leuke bijverdienste online. Bedrijven zijn altijd op zoek naar vertalers, maar willen daar niet altijd veel voor betalen.

Als je wat tijd op overschot hebt, is elk inkomen welkom. Via een platform als Fiverr kan je opdrachtjes vinden om dit te doen.

Je gaat er niet rijk mee worden, maar het is een leuk extraatje. Hoe meer talen je kan, hoe groter je omzetpotentieel is!

4. Verknip podcasts in shorts en TikToks

Podcasts zijn echt ontploft de laatste jaren! Omdat er enorm veel tijd kruipt in de productie ervan, hebben de podcasters vaak weinig zin om hier short-form content van te maken.

podcast short form cijfers

Als jij een beetje kennis hebt van videobewerking (of je leert dat gewoon) kan je podcasts contacteren die nog niet inzetten op short-form (TikTok, YouTube Shorts, Instagram Reels, …) en hun aanbieden dat jij de beste momenten uit de podcast zal herknippen. Dat bespaart hun veel tijd, en jij kan iets bijverdienen.

In de Verenigde Staten is er zelfs een bedrijf dat dit professioneel doet en miljoenen omzet per jaar draait. Het heet ViralCuts. De moeite waard om eens te checken!

Online geld verdienen: makkelijker dan je denkt maar nooit passief!

Als je tot hier hebt gelezen wil ik je enorm bedanken voor je kostbare tijd. Het is het langste artikel dat ik ooit heb geschreven. 🙂

Zoals je kan zien uit mijn voorbeelden, is het niet zo moeilijk om online geld te verdienen. Het vergt gewoon wat inspanning en tijd. Niets is in het leven is passief inkomen. Dat is nog zo’n grote leugen over geld. Alles vraagt een inspanning.

Bij investeren in vastgoed gaan ze je bellen als er iets kapot is.

Als je investeert in aandelen moet je bezig zijn met research en tegen grote verliezen kunnen.

Als je een cursus gaat verkopen, moet je heel veel tijd steken in de inhoud & de marketing.

Laat je dus niets wijsmaken over passief inkomen. Het is een mythe. Daarom zijn mijn manieren praktisch en haalbaar voor de gemiddelde lezer. Ik heb geen diploma van hogere studies, ik twijfel nog altijd bij de dt-regel en ben vaak niet productief. Toch ben ik er ook geraakt, omdat ik bleef gaan. Doorzettingsvermogen en focus zorgt voor succes. Niet opgeven, anders ga je je situatie nooit kunnen veranderen.

Vergeet ook niet dat geld maar één deel van het puzzelstukje is. Het is belangrijk om het te hebben, maar het is niet hét belangrijkste in de wereld. Focus je dus niet té hard op de ‘hustle & grind’ maar geniet ook van het leven.

Daarom sluit ik graag af met één van mijn favoriete quotes:

“The more you learn, the more you earn”.

Als je meer content zoals dit wil, zet je dan op mijn nieuwsbrief. Daar deel ik mijn meest waardevolle inzichten!

Dit zijn 3 manieren hoe ik je kan helpen:

 1. Schrijf je in op mijn nieuwsbrief en krijg een melding wanneer ik een nieuw artikel publiceer
 2. Abonneer je op mijn YouTube-kanaal voor inspiratie en tips
 3. Werk samen met mij via Kreatix om je bedrijf naar het volgende niveau te brengen.

Het beste van het internet, elke maand in je mailbox!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

oliver op de beeck

Oliver Op de Beeck

Ondernemer, marketeer en chief of experiments. Ik schrijf over alles waar ik mee bezig ben. Na ‘de uren’ ben ik bezig met fitness, reizen & een sporadische game-sessie.

Download gratis de 'online geld verdienen' handleiding 💰

Ontdek 11 bewezen manieren om heel snel online geld te verdienen. Je kan deze bedrijven starten met €0!

Artikels per thema

Het beste van het internet, elke maand in je mailbox!

⚡ Nog meer artikels