Nieuw: Gratis e-book snel groeien op LinkedIn doe je zo – Download hier

Oliver Op de Beeck Logo

Bedrijf beginnen met een vriend – mijn ervaring na 10 jaar

Picture of Door Oliver Op de Beeck

Door Oliver Op de Beeck

4 januari 2024

Updated: 9 januari 2024

oliver op de beeck william matthynssens

Je kan wél een bedrijf beginnen met een vriend.

Ik ken William sinds het eerste middelbaar.

In 2014 begonnen we samen Kreatix. Wat ooit begon als een enigszins uit de hand gelopen studentenproject, is inmiddels onze voltijdse professionele bezigheid geworden.

Al 9 jaar werken we dag in dag uit samen. En dat blijft lukken. 🤓

Dat is te danken aan enkele cruciale beslissingen die we in een vroeg stadium van onze samenwerking hebben genomen:

🔸 Ik neem de leiding, William volgt de visie. Dit kan misschien egoïstisch overkomen, maar het werkt voor ons. Ik heb vaak genoeg gezien dat bedrijven die door vrienden zijn opgericht uit elkaar vallen omdat beide partijen ‘visionairs’ zijn. Als hun visies niet samenvallen, wordt het moeilijk om samen te werken.

🔸 William is verantwoordelijk voor de klantenservice. Ik ben van nature niet geduldig. Ik ben bijzonder creatief, snel van begrip en strategisch, maar ik kan niet drie keer hetzelfde uitleggen. Mijn klanten zijn hiervan op de hoogte en ze weten ook dat ze voor ondersteuning bij William terecht kunnen. Hij heeft een engelengeduld, iets dat ik enorm waardeer.

🔸 We hebben onze vriendengroepen gescheiden. William en ik maakten deel uit van dezelfde vriendengroep, maar dat zorgde af en toe voor wrijving. Terwijl hij ‘s avonds even wilde ventileren over het werk bij zijn vrienden, was ik ook in de buurt. Hij kon nooit volledig afstand nemen van Kreatix. Daarom heb ik geleidelijk aan afstand genomen van de groep en nieuwe vrienden gemaakt. Hoewel dit drastisch klinkt, heeft het ons wel geholpen. Een gescheiden privéleven zorgt voor afstand en rust. Dit betekent niet dat we elkaar na het werk nooit zien, we blijven vrienden en maken tijd voor elkaar. Maar we brengen niet meer élke avond samen door.

🔸 We vertrouwen elkaar 200%. Als er iets misloopt, sta ik altijd achter William. Ik ga eerst samen met hem kijken wat er écht aan de hand is. Ik zal hem nooit ‘onder de bus gooien’.

🔸 We geven elkaar vrijheid. Ik doe niet moeilijk als hij 3 weken met vakantie wil gaan, want dat doet hij ook niet bij mij. We pikken elkaars werk op en zorgen dat de zaak blijft draaien.

Je kan geen bedrijf runnen met vrienden zonder een aantal regels. Deze beslissingen waren voor ons heel belangrijk om ervoor te zorgen dat we samen het meest plezante bureau van België konden uitbouwen. 😄

112090285 2733242966893969 7210043338917344928 n 1


Ik weet wat William uit zijn job wil halen en hij weet wat mijn ambities zijn. We respecteren dat allebei.

Met dat wederzijds respect hebben we ervoor gezorgd dat we al 9 jaar plezier hebben in onze job. En dat is voor mij wat telt!

Dit zijn 3 manieren hoe ik je kan helpen:

  1. Schrijf je in op mijn nieuwsbrief en krijg een melding wanneer ik een nieuw artikel publiceer
  2. Abonneer je op mijn YouTube-kanaal voor inspiratie en tips
  3. Werk samen met mij via Kreatix om je bedrijf naar het volgende niveau te brengen.

Het beste van het internet, elke maand in je mailbox!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

oliver op de beeck

Oliver Op de Beeck

Ondernemer, marketeer en chief of experiments. Ik schrijf over alles waar ik mee bezig ben. Na ‘de uren’ ben ik bezig met fitness, reizen & een sporadische game-sessie.

Download gratis de 'online geld verdienen' handleiding 💰

Ontdek 11 bewezen manieren om heel snel online geld te verdienen. Je kan deze bedrijven starten met €0!

Artikels per thema

Het beste van het internet, elke maand in je mailbox!

⚡ Nog meer artikels