Nieuw: Gratis e-book snel groeien op LinkedIn doe je zo – Download hier

Oliver Op de Beeck Logo

Presteren geobsedeerde ondernemers beter?

Picture of Door Oliver Op de Beeck

Door Oliver Op de Beeck

3 januari 2024

Updated: 3 januari 2024

ondernemers en obsessie

Wat mij vaak opvalt bij succesvolle ondernemers is dat ze in hun jeugd een (ongezonde) obsessie met iets hadden.

Ik was vanaf mijn 12 jaar in de ban van dé computer. Het was nog zo’n model dat je plat op je bureau legde met een gigantische monitor erbovenop. Ik zat elk vrij moment achter die PC. Mijn grootouders probeerden mij zoveel mogelijk te laten buiten spelen en zeiden dat ik “wat minder op die computer moest zitten”. Ik ben daar altijd tegenin gegaan. Ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb. Die computer was mijn obsessie, en die heeft mij nu gebracht waar ik sta.

Ik kan zonder schroom ook zeggen dat ik meer dan 8000 uur in World of Warcraft heb gestoken. 2000 te weinig om expert te zijn volgens de wetenschap, maar het waren er heel wat. Tijdverlies, zouden velen zeggen. Uren met een hoog rendement, zou ik zeggen. 🙂

Want in die prachtige wereld heb ik Engels geleerd, bespeelde ik economische markten met mijn hobby als ‘mijnwerker’ en leerde ik wat teamwork was in mijn ‘guild’. Ik speelde het dan ook competitief. Omdat World of Warcraft maandelijks geld kostte, deelde ik een account met een Amerikaan. Tijdens mijn middelbare schooltijd speelde ik ook 3 nachten per week van 2u tot 5u ‘s morgens. Dan waren de Amerikanen actief. Veel heb ik niet geslapen, maar ik heb wel veel geleerd.

Succesvolle ondernemers die ik nu ken, waren dan weer verslaafd aan obscure sporten, online poker of zo veel mogelijk vrienden maken op Netlog.

Zorgt dat obsessief kantje voor succes? Zijn die verslavingen ongezond of net een voedingsbodem voor later? Ik heb het dan natuurlijk niet over verboden substanties of objectief ongezonde dingen. Daar moet je mee oppassen. Het zijn die verslavingen die kantje boordje zijn.

Ik vind het jammer om te horen dat ouders hun kinderen beperken als ze merken dat die iets héél de dag kunnen doen. Soms zit daar een positief kantje aan, dat mogen we niet vergeten. Ik ben heel blij dat mijn familie mij finaal heeft laten doen. Anders stond ik misschien niet waar ik vandaag stond. Ik ben misschien een uitzondering op de regel, maar bijna elke ondernemer die ik ontmoet had ook zo’n obsessie toen ze jong waren.

Had jij een obsessie? Ben benieuwd! 🙂

Dit zijn 3 manieren hoe ik je kan helpen:

  1. Schrijf je in op mijn nieuwsbrief en krijg een melding wanneer ik een nieuw artikel publiceer
  2. Abonneer je op mijn YouTube-kanaal voor inspiratie en tips
  3. Werk samen met mij via Kreatix om je bedrijf naar het volgende niveau te brengen.

Het beste van het internet, elke maand in je mailbox!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

oliver op de beeck

Oliver Op de Beeck

Ondernemer, marketeer en chief of experiments. Ik schrijf over alles waar ik mee bezig ben. Na ‘de uren’ ben ik bezig met fitness, reizen & een sporadische game-sessie.

Download gratis de 'online geld verdienen' handleiding 💰

Ontdek 11 bewezen manieren om heel snel online geld te verdienen. Je kan deze bedrijven starten met €0!

Artikels per thema

Het beste van het internet, elke maand in je mailbox!

⚡ Nog meer artikels