fbpx

Nieuw: Gratis e-book snel groeien op LinkedIn doe je zo – Download hier

Oliver Op de Beeck Logo Website

Wat we kunnen leren van Amerikanen als ondernemer

oliver op de beeck

Om de paar jaar ga ik op inspiratie-trip naar de States, want het is een land waar je altijd iets nieuw kan ontdekken (of om hetzelfde te doen, zoals je op de foto ziet).

Voor alle duidelijkheid, in deze post spreek ik me niet uit over politiek, gezondheidszorg of de maatschappij. Dat is voor de experts. Ik ben maar een ondernemer. 😉

👉 Marketing is daar super persoonlijk. Elk bord langs de weg heeft er het gezicht van de zaakvoerder opstaan. Dat is iets wat ik al lang doe, maar hier nog weinig zie. Mensen kopen van mensen!

👉 De service is geweldig, maar je moet altijd betalen. Alles doen ze met de lach, maar ze trekken grenzen. Als je meer wil, moet je betalen. Dat vind ik zelf een goede learning. Ik doe heel vaak iets extra, maar ben niet goed in grenzen trekken. Dan kan er al snel een fout verwachtingspatroon zijn. In de States is dat wel heel duidelijk.

👉 Comfort en ontzorging staat boven alles. Bij elke Starbucks wachten ze een halfuur bij de drive-in, in plaats van even binnen te gaan en op 2 minuten een koffie te hebben. Ik generaliseer hier enorm, maar dat is wel een trend dat je ziet.

👉 Brand deals zie je overal. Op een advertentiebord van een advocaat staat heel groot dat ze ook sponsor zijn van de lokale footballclub. In de supermarkt vind je iced coffee van Snickers en ze maken er slushees van Red Bull. Er is heel veel verbinding tussen merken. Dat is iets wat ik hier ook minder zie.

👉 Een uur op de slotmachines in Las Vegas leert je meer over sales en marketing dan een jaar studeren. Het is een masterclass in upsells, psychologie en impulsiviteit. Elk casino heeft zijn ‘klantenkaart’, de gratis drankjes vloeien rijkelijk om je minder te laten nadenken en uitcashen duurt 30 minuten. Dan blijf je toch beter even spelen?

Je mag zeggen wat je wil, ik hou van de USA. Als ondernemer is het hele land een speeltuin om bij te leren. Daarbovenop vind je er prachtige natuur, sociale mensen en is er elke dag iets te beleven.

Ik kom helemaal opgeladen terug van mijn trip. Goesting om er weer in te vliegen!

Dit zijn 3 manieren hoe ik je kan helpen:

  1. Schrijf je in op mijn nieuwsbrief en krijg een melding wanneer ik een nieuw artikel publiceer
  2. Abonneer je op mijn YouTube-kanaal voor inspiratie en tips
  3. Werk samen met mij via Kreatix om je bedrijf naar het volgende niveau te brengen.

Join the club en ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club en ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief

oliver op de beeck

Oliver Op de Beeck

Ondernemer, marketeer en chief of experiments. Ik schrijf over alles waar ik mee bezig ben. Na ‘de uren’ ben ik bezig met fitness, reizen & een sporadische game-sessie.

Artikels per thema