Nieuw: Gratis e-book snel groeien op LinkedIn doe je zo – Download hier

3 tactieken om héél snel te groeien op LinkedIn

Picture of Door Oliver Op de Beeck

Door Oliver Op de Beeck

25 juli 2024

Laatste update: 25 juli 2024

3 tactieken om héél snel te groeien op LinkedIn

LinkedIn is hét netwerk om zakelijk te groeien. Het platform stijgt in populariteit en nodigt uit om actief te zijn.

Daar probeer jij uiteraard aan mee te doen, maar het lijkt toch allemaal niet zo vlot te gaan. Hoe doen die anderen dat dan?

Hoe krijgen al die andere gebruikers zoveel likes en heb jij het gevoel dat je tegen een muur aan het praten bent?

De reden daarvoor is simpel. Je geeft mensen geen reden om je te volgen. Daarom moet je gaan kijken naar welke identiteit je jezelf gaat aanmeten op LinkedIn. Want mensen volgen graag een consistent verhaal.

Laten we even door 3 populaire identiteiten gaan.

#1: De niche-expert

Dat zijn die gebruikers op LinkedIn die maar over één ding posten: hun niche. Ze profileren zich als expert binnen hun vak. Ze gaan niet voor de gemakkelijke, emotionele likes maar kiezen ervoor om mensen te helpen met kennis.

Een mooi voorbeeld hiervan is Bram Van der Hallen. Hij post zo goed als uitsluitend over paid advertising, en dan voornamelijk over alles wat te maken heeft met Meta Ads. Hij is vaak de eerste die aankomt met nieuwtjes en deelt ook tactieken om betere ads te maken.

CleanShot 2024 07 25 at 10.50.32@2x

Door dat te doen, is het voor elke marketeer een no-brainer om hem te volgen. Je krijgt gratis zijn advies in je feed. Dat is dus een prima reden om in interactie te gaan met zijn content.

Dat moet je altijd in je achterhoofd houden. “Waarom zouden mensen mij volgen?” Als je die vraag niet kan beantwoorden, ben je niet goed bezig.

#2: De visionair

Ik vind dat ik met mijn profiel deel uitmaak van deze categorie.

Het zijn de LinkedIn-gebruikers die consistent posten over de visie die ze hebben op het leven. Het zijn vaak contraire mensen, mensen die willen laten zien dat het ook anders kan.

Ik post bijvoorbeeld bijna uitsluitend over ‘slow entrepreneurship’. De kunst van ondernemen, maar dit combineren met ook je leven leiden. Na een heleboel medische tegenslagen in mijn omgeving, heb ik geleerd dat het leven elk moment kan stoppen. Dan heeft het voor mij weinig nut om jaren op te geven en éxtra hard te gaan. Wie weet is er nooit een beloning.

CleanShot 2024 07 25 at 10.53.40@2x

Mijn posts gaan dus bijna altijd over dat onderwerp. Ik probeer mensen te inspireren over deze levensstijl. Hen laten zien dat het ook anders kan. Mensen volgen mij omdat ze interesse hebben in die andere levensstijl. Ze willen volgen hoe ik het aanpak, en kiezen misschien op termijn ook voor deze manier van leven.

CleanShot 2024 07 25 at 10.54.17@2x

#3: De trendspringer

De meeste populaire LinkedIn-profielen gebruiken deze strategie. Het is ook simpel, want je moet gewoon op elke trend springen.

Is AI plots populair? Dan ben jij expert op een dag en post jij je mening. Gaat het dan weer over iets maatschappelijk? Dan heb jij daar ook een mening over! Zijn het verkiezingen geweest? Dan maak jij een perfecte analyse over hoe het nu verder moet met ons land.

Zoals je misschien kunt merken, ben ik geen al te grote fan van deze manier van LinkedIn gebruiken. Het zijn mensen die doen alsof ze van alles kennis hebben. Ze denken dat ze over alles hun mening moeten geven!

Maar ik moet wel toegeven dat het werkt. Ze gebruiken de strategie van experts die in de media komen. Mensen die overal wat van moeten weten en het vooral goed kunnen uitleggen. Zo blijven ze relevant.

LinkedIn-gebruikers volgen deze mensen omdat ze graag iemand zijn mening lezen over een recente gebeurtenis. Dan moeten ze zelf niet al te veel nadenken met hun beperkte tijd. Da’s niet slecht bedoeld, da’s heel het concept van subjectieve journalistiek zoals in de Verenigde Staten.

Ik geef hierbij specifiek geen voorbeeld, omdat ik niemand wil schofferen. Scroll 5 minuten op LinkedIn en je komt ze wel tegen.

Het probleem is dat er vaak weinig inhoud ‘aan de achterkant’ zit. Je moet je dan ook afvragen waar je naartoe wil met je LinkedIn-profiel. Wat wil je bereiken? Waarom wil je groeien? Wat wil je verkopen?

Hoe kies je nu de juiste identiteit op LinkedIn?

Kies niet zomaar voor iets dat werkt. Denk eerst na over wat je wil bereiken.

Ik profileer me niet als niche-expert, omdat mijn expertises veranderen op termijn. Ik wil niet gekend zijn voor mijn kennis over Google Ads of WordPress, want we moeten misschien binnen een jaar overschakelen naar een andere tool. Mijn kennis is ook te breed om één niche te kiezen. Ik zou me vervelen.

Ik wil ook geen trendspringer zijn, want dat is heel vermoeiend. Je moet altijd het nieuws volgen, je moet altijd je mening over alles kunnen publiceren. Da’s niets voor mij!

Ik ben dus eerder een visionair. Omdat ik alleen maar mensen wil aantrekken die ook op die manier over het leven denken. Dat zijn mijn beste klanten. Daar werk ik graag jarenlang voor.

Daarom ben ik een visionair, en niet iemand anders. Omdat dat daar het einddoel mij niet interesseert. Mijn personal brand moet aansluiten bij wie ik ben als persoon, anders is het leven heel vermoeiend!

Stel jezelf dus eerst deze vragen: “WIE wil ik bereiken?” en “WAT wil ik bereiken?”.

Pas dan kan je kiezen welke identiteit je jezelf wil aanmeten op LinkedIn.

Het is wel een cruciale stap, want zonder consistente content gaan mensen je ook niet volgen.

Succes!

Dit zijn 3 manieren hoe ik je kan helpen:

  1. Schrijf je in op mijn nieuwsbrief en krijg een melding wanneer ik een nieuw artikel publiceer
  2. Abonneer je op mijn YouTube-kanaal voor inspiratie en tips
  3. Werk samen met mij via Kreatix om je bedrijf naar het volgende niveau te brengen.

Het beste van het internet, elke maand in je mailbox!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

oliver op de beeck

Oliver Op de Beeck

Ondernemer, marketeer en chief of experiments. Ik schrijf over alles waar ik mee bezig ben. Na ‘de uren’ ben ik bezig met fitness, reizen & een sporadische game-sessie.

Download gratis de 'online geld verdienen' handleiding 💰

Ontdek 11 bewezen manieren om heel snel online geld te verdienen. Je kan deze bedrijven starten met €0!

Artikels per thema

Het beste van het internet, elke maand in je mailbox!

⚡ Nog meer artikels