Nieuw: Gratis e-book snel groeien op LinkedIn doe je zo – Download hier

Oliver Op de Beeck Logo

Waarom staat Reddit altijd bovenaan in Google?

Picture of Door Oliver Op de Beeck

Door Oliver Op de Beeck

23 februari 2024

Laatste update: 23 februari 2024

Waarom staat Reddit altijd bovenaan in Google?

Als je de laatste maanden wat op Google hebt rondgezocht, merk je dat plots ‘Reddit’ altijd op de eerste pagina staat. Hoe komt dat? Hebben zij het geheim van SEO ontdekt? Of is er iets anders waardoor ze altijd die hoogste posities innemen?

Ik leg het je uit.

Reddit heeft een deal met Google

Op 22 februari 2024 is het nieuws naar buiten gekomen dat Reddit een deal heeft gesloten met Google. Voor het mooie bedrag van 60 miljoen dollar mag de AI van Google trainen op alle content die op Reddit staat.

Deze gegevens kunnen dan gebruikt worden om Gemini te trainen. Dat is de AI-software van Google.

Het nieuws werd meteen gevolgd door een aankondiging dat Reddit naar de beurs trekt. De ticker zal ‘RDDT’ zijn op de NYSE. Allemaal wel toevallig.. maar waarom nu Reddit en niet een ander platform?

Reddit is het grootste platform voor geschreven ‘user-generated content’

Al sinds de oprichting in 2005 delen de leden van Reddit (+/- 70 miljoen) hun mening over allerhande onderwerpen. Je moet Reddit een beetje zien als een modern forum.

Ik zelf zit graag op subreddits als entrepreneur, games, fatFIRE en fantasy. Maar dat zijn maar een paar van de duizenden communities die je kan vinden op het platform.

image 13
Op de fatFIRE-subreddit kan je leren van rijke mensen die financieel onafhankelijk zijn

Waarom zou Google dan kiezen voor Reddit en geen ander platform? Wel, als iemand met een passie voor SEO heb ik gezien dat Google het heel belangrijk vind dat je content schrijft vanuit je persoonlijke ervaring. Dat is letterlijk elke bijdrage op Reddit. Iemand deelt zijn mening, iemand anders kan er op reageren.

Op Reddit zie je ook vaak het mopje dat het echte antwoord in de reacties staat. Je krijgt vaak onafhankelijk advies, terwijl blogs al eens een centje aan je willen verdienen met affiliate links.

Daarom kiest Google voor Reddit. Zo kunnen ze hun AI trainen en meer onafhankelijke meningen in het systeem pompen.

Waarom staat Reddit dan altijd bovenaan in Google?

Doordat Google de EEAT-principes (Expertise, Experience, Authoritativeness en Trustworthiness) blijft pushen, willen ze échte meningen hoog in Google zetten. Dat is waar Reddit in uitblinkt, dus gaat het platform veel hoger staan in de SEO-rankings.

Dat Google ervoor zou kiezen om Reddit te promoten, vind ik een sterke uitspraak. Google is een publiek bedrijf. Als ze dat echt zouden doen, zou dat de deur openen voor een heleboel rechtzaken.

Daarom denk ik dat de reden simpeler is. De content op Reddit is gewoon goed en volgt perfect het principe van wat Google wil bereiken met de zoekmachine.

Misschien moeten we als SEO’ers of marketeers niet jaloers zijn, maar gewoon aanvaarden dat we nog niet genoeg ons best doen. Reddit is het voorbeeld, wij kunnen er alleen maar van leren.

Dit zijn 3 manieren hoe ik je kan helpen:

  1. Schrijf je in op mijn nieuwsbrief en krijg een melding wanneer ik een nieuw artikel publiceer
  2. Abonneer je op mijn YouTube-kanaal voor inspiratie en tips
  3. Werk samen met mij via Kreatix om je bedrijf naar het volgende niveau te brengen.

Het beste van het internet, elke maand in je mailbox!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

oliver op de beeck

Oliver Op de Beeck

Ondernemer, marketeer en chief of experiments. Ik schrijf over alles waar ik mee bezig ben. Na ‘de uren’ ben ik bezig met fitness, reizen & een sporadische game-sessie.

Download gratis de 'online geld verdienen' handleiding 💰

Ontdek 11 bewezen manieren om heel snel online geld te verdienen. Je kan deze bedrijven starten met €0!

Artikels per thema

Het beste van het internet, elke maand in je mailbox!

⚡ Nog meer artikels